All on four (all on 4) I all on six (all on 6) radovi

UslugeImplantologijaAll on four (all on 4) I all on six (all on 6) radovi

All on four (all on 4) I all on six (all on 6) radovi

SVE ŠTO ŽELITE ZNATI O ALL-ON-4 I ALL-ON-6 KONCEPTU

All on Four (All on 4), i All on Six (All on 6) su u prethodnoj deceniji postali vrlo popularni termini. I to ne bez razloga. Ove su metode omogućile da pacijenti sa potpunom bezubošću mnogo brže i mnogo efikasnije dođu do konačnog rezultata – FIKSNE nadoknade svih zuba. Bez totalnih proteza.

Kandidati za All on 4 i All on 6 radove su dakle pacijenti sa potpunom bezubošću. Kao i pacijenti koji imaju zube ali se ne mogu konzervativno zbrinuti te je indikovano vađenje postojećih zuba (npr. pacijenti sa terminalnom paradontopatijom, izuzetno lošom situacijom, malim brojem preostalih zuba i sl.).

ŠTA JE ALL ON 4, ŠTA JE ALL ON 6 ?

All on 4 i All on 6 su procedure koje podrazumjevaju ugradnju 4 ili 6 implantata  u jednoj vilici, na koje se potom postavljaju vještački zubi. Vještački zubi mogu biti izrađeni od različitih materijala (metalokeramika, cirkon keramika, monolitni cirkon itd.). Ali je zajedničko za sve da su oni – fiksirani za implantate. Stoga pacijenti nemaju potrebu da ih svakodnevno uklanjaju iz usta kao što to moraju u slučaju kad imaju obične totalne proteze.

Na taj način pacijent dobija mnogo ljepši ali i komforniji rad. Rad koji daje osjećaj mnogo približniji prirodnim zubima u odnosu na totalne proteze.

Ono što naši pacijenti takođe rado ističu jeste i osjećaj samopouzdanja i sigurnosti. Sa All on 4 i All on 6 radovima – NEMA ispadanja prilikom govora ili žvakanja. NEMA ljepljenja. NEMA žuljanja. I NEMA svih onih nelagodnosti koje prate totalne proteze.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU ALL ON 4 I ALL ON 6 ?

Kao što se može i pretpostaviti, u slučaju All on 4 radova vještački zubi su postavljeni na 4 implantata. A u slučaju All on 6 radova su postavljeni na 6 implantata.

Kod pacijenata sa potpunom bezubošću, do prije par decenija opšteprihvaćen stav je bio da je neophodno ugraditi 6 ili 8 implantata koji bi nosili sve zube. Krajem devedesetih, tačnije 1998. godine legendarni Paulo Malo je predstavio inovativnu metodu kojom je dotadašnju praksu ugradnje 6 ili 8 implantata zamijenio sa 4 implantata. To je postigao tehnikom ugradnje bočnih implantata pod inklinacijom (zakošavanjem) čime je obezbjedio potpunu stabilnost budućem radu na tim implantatima. Ova, gotova revolucionarna ideja je donijela nekoliko benefita. Manji broj implantata je za pacijenta:

  • finasijski prihvatljivija (manji broj implantata – manji troškovi)
  • komfornija (nisu potrebne dodatne hirurške procedure poput sinus lifta – podizanja dna sinusa)
  • brža i efikasnija (nakon sinus lifta potrebno je čekati 9-12 mjeseci)

a rezultat je identičan – odbacivanje proteze i fiksni visokoestetski rad u ustima pacijenta.

DA LI JE IPAK BOLJA OPCIJA ALL ON 6 ?

Iako je inovativna ideja profesora Maloa u prvi mah naišla na sumnju i rezervisanost struke, brojna istraživanja, a zatim i hiljade i hiljade uspješnih radova su pokazali da All on 4 metoda predstavlja apsolutno sigurnu i predvidljivu metodu koja pacijentu pruža savršenu funkcionalnost uz fenomenalnu estetiku takvog rada.

Naravno, ukoliko su anatomski uslovi takvi da je kod pacijenta moguće ugraditi i 6 implantata bez dodatnih komplikovanih procedura poput sinus lifta, svakako da je All on 6 itekako dobar izbor. Ali ako anatomija to ne dozvoljava – All on 4 je rješenje koje će pacijentu donijeti savršen osmijeh za značajno kraće vrijeme, uz manji broj dolazaka i niže troškove.

 

ŽELITE ALL ON 4 / ALL ON 6 ? ZAŠTO IZABRATI NAS ?

type your search

ONLINE ZAKAZIVANJE TERMINA

Popunite online formular i zakažite termin za pregled ili uslugu.
Nakon što popunite formular, kontaktiraćemo Vas.