Bezmetalna keramika, cirkonijum I e.Max krune

UslugeEstetska stomatologijaBezmetalna keramika, cirkonijum I e.Max krune

Bezmetalna keramika, cirkonijum I e.Max krune

Da li ste se ikad zapitali da li vještačke keramičke krunice mogu izgledati ljepše i prirodnije? Da li možete da imate savršen, ali prirodan osmijeh? Odgovor je – DA.

Istina, do prije desetak godina je to zaista bilo teško postići. Svaka keramička kruna je kao podlogu imala metalnu bazu na koju se nanosila keramika. Upravo ta metalna baza je glavni razlog zbog kojeg su vještačke krunice izgledale neprirodno. Sivkasto-crna boja metala na rubu krunice je bila gotovo neizbježna pojava, naročito nakon nekog vremena kad bi se desni povukle te otkrile rub krunice. Osim toga, da bi se metal što više sakrio bilo je neophodno koristiti bar jedan sloj potpuno neprovidne keramike (tzv. opaker). Zbog toga su takve krunice neprovidne i ne propuštaju svjetlost, za razliku od prirodnih zuba.

Međutim, metal je bio potreban jer je obezbjeđivao čvrstoću krunici te se iz tog razloga nije mogao nikako izbjeći. Zbog neestetskih i neprirodnih karakteristika dugo vremena se pokušavala naći zamjena metalu. Bilo je jasno da se samo tako može poboljšati estetika vještačkih kruna. Ali nije bilo lako pronaći materijal koji je sa jedne strane estetski prihvatljiv, a sa druge strane opet dovoljno otporan da izdrži sve sile koje se razvijaju prilikom žvakanja.

Konačno, poslije pedeset godina tokom kojih je kombinacija metala i keramike bila nezamjenljiva, odgovor je nađen. Cirkonijum-dioksid (Zro2, Zirconium-dioxide) i Litijum-disilikat (LS2, Lithium-disilicate) su materijali koji su posljednjih nekoliko godina napravili istinsku revoluciju u stomatologiji. Osnovne karakteristike koje su značajne za estetiku krunica jesu prelamanje svjetlosti i transparencija koja je vrlo slična prirodnom zubu. Osim nesumnjive estetske prednosti, nove materijale karakteriše i izuzetna mehanička otpornost koja je na nivou ranije korištenog metala. Dakle, napokon smo dobili i vrhunsku estetiku i odličnu funkciju, te vam mozemo garantovati da će bijelo konačno biti zaista bijelo, a ne crno ili sivo.

Naša ordinacija već skoro deset godina sa uspjehom koristi nove bezmetalne keramičke sisteme. Izuzetna preciznost pri brušenju i otiskivanju brušenih zuba (što je inače veoma važno za bezmetalnu keramiku jer obezbjeđuje dugotrajnost rada) rezultirali su velikim brojem uspješnih radova te predstavljaju  najbolju garanciju za vaš novi blistav osmjeh.

type your search

ONLINE ZAKAZIVANJE TERMINA

Popunite online formular i zakažite termin za pregled ili uslugu.
Nakon što popunite formular, kontaktiraćemo Vas.